Dagens vill ha: Marble Peach

Som ni kanske förstått befinner jag på hemmaplan under helgen, yay! :D Tänkte försöka hinna med bloggen så mycket som möjligt, men det är lite tight om tid tyvärr. Har mycket inbokat. Men iaf, slänger upp dagens vill ha! :)

Den här modellen känner nog många igen, det är Nellys populära Marble-sko. (Som blivit så poppis att det nu finns i modellerna open toe, wedge, sparkling och limited edition också.) Den sägs vara väldigt bekväm och kostar endast 299 kronor. Jag skulle vilja ha skon i peach, som på bilden. Jättehärlig färg verkligen, speciellt nu på sommaren! :)


Tävlingsbidrag nr 2

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Det var faktiskt ganska kul det här, så bli inte förvånade om det kommer fler.. :P
Skulle inte alls ha något emot att designa skor lite oftare. ^^,

Röstar du så röstar jag!


Rösta på min sko!

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Synd att man ska vara så rackarns handikappad så fort man ska göra något snyggt i datorn, men här är de iaf, mitt bidrag till Nellys designa-din-sko-tävling! :)
Rösta gärna!

(Jag lägger med glädje min röst på era skor också. ;)


Få ut dina aggressioner!

Trodde verkligen, verkligen att jag skulle ha dator och internet vid det här laget, men icke! Känner mig så sjukt efter med bloggen och jag är galet ouppdaterad när det kommer till allt som händer i skovärlden. Har inte ens kunnat titta på Nellys designa-din-sko-tävling! =( Då är det illa.

Men ni kan få lite roliga fakta iaf, nu när jag ändå sitter här. :) I det gamla Egypten bar människorna (åtminstone rika faraoner och andra höga gubbar) ibland sandaler med bilder på deras fiender. På så sätt kunde de alltid trampa sina fiender rakt i ansiktet. (Snacka om att få ut sina aggressioner! ^^,)
Bilden under visar ett par sandaler som hittats i Tutankhamuns, King Tut's, grav, bredvid ett par sandaler i guld. De är gjorda i läder och har bilder på fyra män, som ligger som fångar med armarna bakom ryggen. Männen representerar Egyptens fiender, deras asiatiska och afrikanska grannar.



Vad säger ni, är det en bra idé? ^^,


Snart tillbaka!

Snart är jag tillbaka kära läsare, sitter nu vid en lånad dator som är så sjukt seg att både den och jag vill skjuta oss. >_< Undrar helt seriöst hur mycket misshandel stackarn har fått stå ut med för att bli såhär otroligt långsam. Aja, ville mest berätta att jag lever. :) Det går i vilket fall inte göra någon research till seriösa inlägg på den här datorn, det hade tagit mig en vecka. x)

Skor i stora storlekar!

Let's face it, alla har inte pyttefötter i storlek 36 och därför ägnar jag detta inlägg åt alla som ligger på 40+! :) Det ska dock poängteras att alla 36or är välkomna de också, för dessa skor börjar nämligen på er storlek och går upp till 42. Förutom det sista paret som går ändå till 45!

(Och ja, om jag stöter på någon sida med mycket små storlekar skriver jag självklart en specialare om det också. Det vara bara en ren slump att jag hittade dessa skor. En trevlig slump. :)

Vi börjar med det billigaste tycker jag!

För 149 kronor får du dessa trendiga remsandaler i antingen svart, vitt eller ljusbrunt. Ett riktigt sommarkap!

299 kronor kostar mina favoriter! Ruskigt snygga superklackar, som påminner om något av Alexander McQueen. Tjusigt. :)

Lägg på en hundring och vi hamnar här. Nitar, spännen och en lite tjockare klack gör antagligen dessa skor till ett snyggt och lite bekvämare alternativ!

Det kan inte vara lätt att hitta damskor i storlek 44, men för ytterligare hundra kronor kan du tillochmed gå upp en extra storlek och ändå känna dig lite lagom chic. ;)


Vat det här något läsvärt tycker ni? Någon som önskar fler inlägg om skor i små eller stora storlekar? :)
(Jag är ingen expert, mina fötter är 38or, 37 ibland. Men vill ni så försöker jag gärna leta rätt på mer sånt här.)


Flytt på g!

Dagen har ägnats åt att i så lugn takt som möjligt packa inför flytt imorgon. (Gud vad det är vaaarmt!) Detta innebär tyvärr att jag kommer vara lite off här i några dagar, tills jag hunnit fixa en dator och internet. Ska försöka slänga in ett till inlägg eller två senare ikväll, men jag ville passa på att säga detta nu när jag hade chansen.
Vi hörs ppl! :)

Silly Sko-telefon

Men vad är det här för något? Kan det vara en sko-telefon måntro? ^^, Ja, mycket lustigt hittar de på. Men sko-telefoner funkar för mig, var nära på att köpa en när jag var på semester någon gång faktiskt. :) Fast den var finare än den här.
Silly Sko-telefon finns att köpa hos Handladesign.se och den kostar 495 kr. Lite väl mycket tycker jag, har sett betydligt snyggare sånahär till bättre pris. (Jag fattar inte riktigt var det där beiga i skon ska föreställa, en bit av en fot? Och var pratar man och slår numret egentligen? :o ) Aja, en kul grej är det iaf. ^^


Temainlägg? Tyck till!

Jag tänkte börja med lite tema-inlägg snart, lite som inläggen den lilla svarta och den lilla röda. Fast inte bara inlägg i olika färger, utan det kan vara andra teman så som "girly", pasteller, päls eller strass & glitter. Verkar det som en bra idé? :)

Har du något förslag på tema eller bara något önskemål om vad jag kan skriva om så lämna en kommentar! :D
Alla förslag är bra förslag! (Utom de dåliga, hihi.)

I min garderob: rosa pumps från Love Label


Tänkte bjuda på en till liten karamell från skohyllan! Dessa godbitar kommer från Love Label och inhandlades på Tradera. Färgen är inte riktigt lika ljus som på bilden, men å andra sidan så stod de i strålande solsken när jag plockade fram kameran, så det kanske ni redan förstått. Fina små färgklickar är de i alla fall och jag matchar dem gärna med ett par jeans eller en liten svart klänning.
Hälen är lite "ihopklämd" för bättre passform, så de sitter verkligen på bra. Det syns inte utanpå, men det märks eftersom de inte glappar. :) De fick följa med ut på vår sista, lite finare middag i Italien och då jäklar märktes det att de sitter perfekt i vanliga fall. Efter att i flera dagar ha misshandlat mina fötter med för mycket promenerande i fel skor var mina stackars fossingar supersvullna. Det var inte det minsta skönt att gå på resaturang i dessa då kan jag lova! De åkte snabbt av under bordet och innan vi traskade tillbaka till hotellet bytte jag till ett par ballerinor jag haft med mig.




Ett tips: Halens har många snygga skor från Love Label just nu, ta en titt. :)


Härliga höstboots




Tycker den här bilden är så himla härlig av någon anledning. Kanske är det därför dessa boots faktiskt funkar för mig! ^^ Jag gillar ju inte så mycket sånt här i vanliga fall. Men det känns lagom höstmysigt på något sätt, som en svamptur i skogen.
(Fast jag hatar egentligen att traska runt bland granarna, så ni lär inte få se mig på någon svamprunda. ;)

I vilket fall, till skillnad mot de förra höstnyheterna (se inlägget under) är dessa inte särskillt dyra. Reapriset ligger på 399 kronor. De kan köpas hos Modekungen, som ni kanske ser på bilden och länken hittar ni här.


Ulliga höstnyheter

Det är dags för affärer och designers att börja plocka fram höstnyheterna och vissa tycks ha kommit längre än andra. Vad sägs om dessa härliga höst/vinterheels? Så ulligulliga! ^^, Den vita "fårskinnskanten" får mig att tänka på stora bruna fotöljer framför en varm brasa. Varför vet jag inte riktigt, har nog aldrig någonsin suttit så och speciellt inte i högklckat! Men det var en mysig tanke. :)
Priset är inte lika mysigt, £695. Men så är det Alexander McQueen som har gjort skorna också. Måste nog säga att jag tycker att de är riktigt typiska McQueenskor. Håller ni med?
Superhärliga är de i vilket fall. :)



Fifty shoes that changed the world

Min mamma och syster kom igår hem från en resa till England och med sig hade de lite presenter till mig. :D Bland annat en bok: Fifty shoes that changed the world. Har inte hunnit läsa mer än tre sidor, men jag hoppas den är intressant. :)
Har du läst boken? Eller är du kanske intresserad av att göra det? Jag kommer självklart ge er en liten recension på den när jag är klar, men om ni vill så kan ni ta en titt på den här, hos Amazon. Där är det rea och boken kostar den $13.60, vilket blir ungefär 100kr.
Design Museum har skrivit en mycket kort beskrivning av boken: The perfect reference book for shoe lovers and design enthusiasts, this book includes everything from the 1863 Frue boot through to Zaha Hadid's 2009 Lacoste shoe.
Hos dem kan man köpa dem för £12.99, vilket betyder cirka 145 svenska kronor. (Lite dyrare med andra ord, men det kan ju vara värt att kolla upp frakten från de båda olika sidorna, det kan ju bli billigare då.)


I'm head over heels in love

Dagens tips får bli ett par underbart vackra skor från Chinese Laundry! De heter Head over heels passande nog och är vid första anblicken ganska vanliga svarta platåpumps för 1399 kr. Titta en gång till och du ser ett detaljerat rosmönster broderat över hela skon, som går vackert ihop med en korsettsnörning på ena sidan. Mums!

Jag kan tänka mig att känslan av att gå i dessa kan liknas vid känslan man får av vackra underkläder. Personligen älskar jag att handla fina saker att ha under, det känns lyxigt! Dessutom får jag, precis som av höga klackar, nästan en liten kick av att ha dem på mig sedan. I <3 confidenceboosts! :)
Håller ni med?


Nellys sommarrea - vad gillar du?

Det har kommit en hel del mail från Nelly på senaste tiden, det kanske ni har märkt? De har ju världens rea där och jag håller för andra gången på att spana in alla skorna. Har inte gjort några större fynd, det bästa jag hittat är ett par som heter Yemen. En riktigt snygg stövel i mockaimitation, för bara 200 kronor. Det enda jag inte riktigt förstår är att det är peep toe på dem. Peep toe vill man ha när det är lite varmare, men stövlar när solen steker brukar vara lite för varmt. Kanske ska man ha dem på sensommaren eller kanske när våren går över i sommar.
Sedan finns det ett par från Acne också, Agni heter de. Lite coola, men inte för 1500 kr.

Så istället för att tipsa er om saker, tänkte jag att ni kunde få tipsa mig. :)
Har du hittat något på Nelly sommarrea?



(Ett par fick utmärkelsen "galnaste skorna", håller du med? ^^,)

Out of stock

Jag vet att det är rätt så korkat att tipsa om skor som är slutsålda, men jag har två par jag vill visa upp ändå. Tillsammans med en liten påminnelse. :) Båda paren är från sidan Modcloth.com, en sida jag tipsat om förut och som jag verkligen tycker att ni ska ta er en titt på. Det är mycket udda grejer där och de beskriver sig själva såhär: ModCloth began by selling only vintage and expanded to sell vintage-inspired pieces by indie designers, but we still launch one new true vintage item each day.
Du kan med andra ord hitta en hel del roliga och unika kläder och skor. :) Personligen skulle jag aldrig drömma om att sätta på mig det mesta, men så finns det sånadär riktiga guldkorn som dyker upp ibland och det är därför ni verkligen borde hålla ett extra öga på den här shopen. Men var beredda på att det tar slut fort.

Här är två av deras guldkorn. Så himla vackert, feminint och somrigt!
Tyvärr är det andra paret slutsåldt och det första finns det bara ett exemplar kvar av, men man kan skriva upp sig på deras sida och få ett mail om/när de får in fler skor. Toppen! :)


From Your Head to Your Rose Shoe: $24.99

Dreams Come True Heel: $114.99


Den lilla röda!

Kommer ni ihåg mitt inlägg om den lilla svarta? Jag tänkte köra en favorit i repris, men den här gången blir det den lilla röda. :D Personligen tycker jag att ett par röda skor är lika viktiga som ett par svarta och dessutom är det lite mer uppiggande med skor med färg. Så why not!? :)

Börjar med mina favoriter bland dessa skor, Dali Bow Heels som kommer från Forever21. Det var faktiskt de som inspirerade mig till att börja med det här inlägget, även om jag tänkt på det förut. :) Tycker de ser helt underbara ut med den stora rosetten framtill! (Har sett fler och fler skor med rosetter, hot! Dessa var dock en av de snyggaste jag sett.) Priset är det inte heller något fel på, endast $20.80 (cirka 160 kr).


Lyxskorna kallar jag dessa. För visst ser de lite lyxiga ut!? :) Priset är fortfarande relativt okej, £70 (ungefär 800kr) får du lägga ut. Finingarna kommer ifrån Topshop och heter Snowflower peep toe platforms.

Efter lyxvarianten kör vi budgetköpet! Ett par klassiska röda pumps från H&M för bara 199 kronor. Inga frakter hit och dit heller, om du går och handlar dem i affären. Perfekt! :)

Diskreta allroundskorna! Klassiska pumps med diskreta detaljer. Perfekt både på lite mer uppklädda, formella tillställningar eller bara för den som inte vill ha skor som är helt "out there", men samtidigt inte nöjer sig med en helt plain sko. Bra pris är det på dem också, 299 kr. Finns hos Halens.

Om de förra skorna var för plain Jane så får man nästan kalla dessa för rocker chic. En ordentlig platå och lite grövre men ändå inte tjock klack, med rockinspirerade nitar och häftigt material. Vi går upp en hundralapp till och betalar 399 kr för dessa Halensskor.

Springa-på-stan-pumpsen! En inte allt för hög och smal klack och en söt vristrem gör dessa skor bäst att gå i. Man slipper extremt ont fossingar efter tio minuter och de hålls på sin plats dessutom. Underbart att slippa tänka på om klackarna kommer glappa i hälen eller inte! Paret kommer från Sixtyseven (hos Brandos) och kallas för Char Fuego. 549 kronortar de för dem, vilket jag tycker verkar ganska prisvärt.

Dagens wildcard! Dessa syndigt röda stövlar ber minsann inte om ursäkt! De är hur läckra som helst and they know it! ;) 698 kronor landar kalaset på och de kan beställas från Have2Have.


Vilket par skulle du helst se i din garderob? :)
Personligen tycker jag bäst om de första som sagt, men stövlarna är inte helt fel de heller. Bara svåra att jämföra med pumpsen. ^^


Söta sommar-espadriller

Som ni kanske vet är jag inte för mycket espadriller, men om det är ett par man ska ha är det dessa från Topshop! Jättesöta och passar perfekt till strandens outfit. Tänk jeansshorts, ett slappt linne, en tygbag och gärna en stor härlig hatt för den som vågar. ^^
För £15 blir de dina!




Vad tycker du, är espadriller något för dig?

Dagens designer: Jimmy Choo

Jimmy Choo föddes i Penang, Malaysia och är som vi alla vet känd för sina exklusiva, handgjorda damskor. Sin första sko tillverkade han redan vid elva års ålder, vilket kanske inte är så konstigt om man är uppvuxen i en skomakarfamilj. Vägen fram til ldet han har idag var ingen dans på rosor för JC. College fick han finansiera genom att jobba deltid på restauranger och som städare på en skofabrik. Tre år efter att han gått ut skolan var han redo att öppna sin första lilla butik i en gammal sjukhuslokal.
Därifrån gick det snabbt. Två år senare, 1988, kunde man se hans skor på hela åtta sidor i tidningen Vouge och hans märke stärktes ännu mer när Diana, Prinsessan av Wales år 1990 blev en del av hans kundkrets. 1996 så grundade han Jimmy Choo Ltd. tillsammans med Tamara Mellon, Vouges accessories editor.

Personligen är Jimmy Choo min absoluta favoritdesigner, om det är någon som har undgått att lägga märke till det. ^^, Därför är jag så otroligt glad över att äntligen få äga ett par av hans skor, jag har sparat och väntat länge. Tycker hans skor alltid har en oöverträffad elegans, samtidigt som de är nyskapande och har helt underbara linjer. (Det tjatar jag alltid om, hihi.) Han behöver inte en röd signaturundersida som Louboutin, man ser ganska bra vilka skor som är hans ändå. (Det där var inte menat som en pik mot CL.)
Skulle jag vara tvungen att välja en designer som skulle göra alla mina skor för resten av livet skulle jag utan tvekan välja Mr Jimmy Choo. :)
Vem skulle du välja?

Italiens vackraste skor

Hej igen allihopa, nu är jag hemma från Italien! Ska fatta mig lite kort iom att det faktiskt är en skoblogg, men jag kan berätta att det var helt underbart! Lite väl varmt, men med gott sällskap, vackra platser, god mat och några kyssar vid kärlekssymbolen Fontana di Trevi klarar man det mesta. ^^
Tyvärr har Rom inte världens roligaste utbud när det kommer till skor. Det är antingen väldigt små "invandrar-affärer" (no offence, men det är så ni ska förstå vad jag menar) med okej priser, men ganska överdådiga skor i lite varierande kvalitet. Ett snäpp högre är de lite dyrare "medelklass-skorna" som var antingen alldeles för trista eller osmickrande på något annat sätt. Eller bara för dyra. Sedan har vi de riktiga lyxiga artiklarna på Via dei Condotti, Roms lyxigaste shopping-gata. Där fanns det affärer så som Bally, Ferragamo och Jimmy Choo.

Jag tror inte jag behöver skriva så mycket mer nu egentligen, bilderna får tala för sig själv. Behöver bara berätta att de är mycket vackrare i verkligheten, (jag kan inte fotografera) de är från hans sommarkollektion och de kostade 565 euro. Det var värt varenda krona.
Jag tror verkligen att jag kom hem med Italiens vackraste skor.




RSS 2.0