Kilklackar med lite edge

Tog en sväng förbi Marie P Sko (plus ett par andra skoaffärer) innan jag och pappan hämtade dottern på dagis. Tänkte visa er ett par kilklackar jag såg där och googlade därför på Marie P Sko. Det gick naturligtvis inte, men Kalle P Sko gick bra. Jaha, då går jag in på deras hemsida för att leta upp skorna. Men icke, de visar ju inte upp sina skor på hemsidan!? Det finns bara lite länkar till olika märkens hemsidor, vilket inte hjälpte ett dugg. Däremot hade de länkat till en blogg som tydligen skulle hålla folk uppdaterade om deras nyheter. Eh, den var inte så aktiv direkt..
Alltså, ingen framgång där heller. Men, jag kom iaf ihåg vad märket på skorna hette och kunde därför ta mig in på deras hemsida och hitta skorna där. Sedan har de tyvärr världens sämsta bilder, så det känns nästan som att jag gör dem en otjänst genom att visa skorna jag letat så efter. Men här är de ändå, äntligen!
(Notera att de är way better looking i verkligheten.)



Ja, som ni ser är bildkvaliteten som sagt var urusel. Men jag kan ju tala om för er att de ljusa partierna är lite mer silver/metallic.. Something.. Something.. (Gud så svårt att förklara!) Hela min poäng med att visa dem gick ut på att de kan vara det perfekta valet för dig som
1. inte vill eller kan gå i supersmala heels
2. gillar de moderiktiga romar-skorna
3. vill ha lite mer edge to it, samtidigt som det är ganska svart och simpelt

Usch, jag känner att jag misslyckats lite med min idé här, men vet ni vad? Ni kan ju faktiskt gå och kolla på dem i affären istället! ;)

Crazy prices = nicer shoes?

Den enda negativa med att ha en sån här blogg är att jag får se så otroligt mycket snygga skor som jag aldrig kommer kunna lägga vantarna på! ^^ För tillfället är jag väldigt sugen på ett par ganska speciella stövlar av Gianvitto Rossi. Men till det galna priset av £1270 (strax över 14 000 svenska kronor!!) är det bara att fortsätta drömma.



Sedan finns det vissa skor som jag aldrig någonsin skulle köpa, inte ens om man drog bort minst två nollor från priset! Till exempel dessa skumma skor från Acne, som kostar £570 (bara en femtiolapp ifrån 6500 kr). Helt seriöst, det är bland det fulaste jag sett tror jag. Förstår inte idén bakom att ha tre fula klackar, varav två bara hänger där? (Det blir inte ens bättre av att de två korta går att ta loss, skon är fortfarande ful och blir då även intetsägande och tråkig också.) Kreativitet i all ära, men det gäller att vara lite självkritisk också. Acne, nästa gång, ta en extra titt innan ni tillverkar sånt här och dessutom sätter en sån löjligt hög prislapp på skräpet!



Vad tycker ni läsare, hissar eller dissar? Både om stövlarna och om stövletterna vill jag se kommentarer! ^^ 
(Ni har blivit lite snåla med sånt den senaste tiden, vilket känns lite trist. Så se till att ta igen det nu! ;)

Älskade skor

Brittiska kvinnor gillar också skor! ^^

* 15% of the female population has over 30 pairs currently in their closets.

* One third (33%) of women have trouble finding the room to store all of their shoes.

* On average, women purchase four pairs of shoes per year.


Valentinos Couture Bow Jelly Sandals

Har ni sett Valentinos Couture Bow Jelly Sandals? Galet söta! Ska man ha några flip flop ska man ha dessa! Det står "Item not available" hos Bergdorf Goodman och Nieman Marcus och Saks Fifth Avenue har dem bara i svart (trots att bilden visar ett par rosa). Antar att de gått åt! ^^ För den som vill finns det dock ett alternativ, nämligen Bow Jelly Thong Sandal. Men jag antar att det största problemet inte ligger i att hitta skorna, utan snarare hur man ska ha råd att lägga dryga 2000 kronor på ett par flip flop!


History of footwear

Jag vet att alla inte är intresserade av historia, men personligen kan jag tycka att det är lite roligt ibland. Beroende på vad det handlar om förstås. ^^ History of footwear tycker jag verkar vara en riktigt bra sida (har inte läst så mycket än dock) så alla som är intresserade av lite sko-historia kan ju ta sig en titt. Annars kan ni alltid kika här på bloggen, för jag uppdaterar ju ibland med lite roliga fakta. :)

Vem är du av SATC-skorna?

Nu när SATC-hysterin börjar komma igång igen inför den nya filmen tänkte jag komma med ett tips som blivit lika glödhett som när skorna kom ut. Företaget Redfoot har en kollektion exklusiva Sex and the city-skor för 599 kr. Dessa söta små ballerinaskor är dessutom ihopvikbara och får enkelt plats i handväskan. Perfekt till partykvällen!

Carrie:  
Miranda:
Charlotte:
Samantha:

Vilken SATC-tjej blev du? :)

Jag tror nog att jag väljer Mirandas skor faktiskt. Såhär lyder deras beskrivning:
Denna Miranda i upphetsande lila är perfekt för karriärskvinnan, som vill tillföra en feminin touch till hennes jobboutfit med en trendig bandrosett.
Vet inte riktigt om jag kan relatera till det, men jag gillar verkligen den lila färgen!  :)

(Ytterligare två skor finns med i denna kollektion, hot pink och black rose corsage.)

Total madness

Är lite ur form idag tror jag, så det blir tyvärr inte så mycket bloggande. (Det är ju sovdags i vilket fall.) Men jag kan bjuda på ett citat (ja, jag älskar citat!) från en viss mr Blahnik.

“About half my designs are controlled fantasy, 15 percent are total madness and the rest are bread-and-butter designs.”

Cute!

F A K E

Påminner de här skorna er om några andra som ni kanske märkt ligger mig väldigt varmt om hjärtat? >_< Fy fan för att bara kopiera så rakt av! Jag vet knappt vad jag ska säga, jag blev faktiskt riktigt besviken när jag såg dem. Antagligen just för att det är mina skor det handlar om, annars hade det kanske varit en smula överdrivet. men just nu känns det rätt trist. Här har jag lagt ner tid och pengar för att få de äkta skorna och så kan vem som helst köpa dessa för en struntsumma och traska omkring som om inget hade hänt.

För bara $17 finns de att köpa här i rött, vitt eller svart. Men ärligt talat, jag hoppas verkligen att ni inte gör det.



Förstår du inte vad jag pratar om? Kolla här.


Get naked with CL

Måste dela med mig av ett underbart citat från vår kära Christian Louboutin!

- Showgirls are the best to design for because they wear nothing but a pair of shoes and a feather boa.

Inte underligt att han lyckats så bra med den inställningen. Jag tror nästan att man skulle kunna gå ner för gatan endast iförd ett par CL's och ändå få kommentarer om skorna. Eller vad säger ni? :)

Mark Schwartz - multikonstnären

Har ni hört talas om Mark Schwartz? Inte så konstigt kanske, för han känns lite som en doldis. Ändå är han Oprah's favorit och har designat skor för både Ralph Lauren och Calvin Klein. Men då har han ju faktiskt haft Roger Vivier som mentor också, då borde man kunna sina grejer! ^^ Dessutom har han hängt med Andy Warhol. Men han har väl inte så mycket med skor att göra? Nej, men med konst!
Mark gör inte bara skor, han målar underbara tavlor också. Motivet är naturligtvis skor! Vad tycker ni om denna skönhet? Den är min favorit för tillfället, men jag har inte hunnit kolla igenom alla hans verk än. Den går att köpa för $245 (lite drygt 1900 kronor) på hans hemsida och jag funderar helt seriöst om jag på något sätt kan få ihop dem pengarna lite snabbt och smidigt smidigt. Det kanske låter överdrivet, men jag är inte jättemycket för konst egentligen och det är så roligt att ha hittat något som verkligen tilltalar och passar mig. Fast det är väldigt mycket pengar. Tyvärr.


Sommarhimmel

Kommer ni ihåg de himmelsblå jag visade upp för ett tag sedan? :) Nu har jag hittat ännu ett par och när ni tittar på dem vill jag att ni verkligen tänker er sommar, sol, bruna ben och långklänningar som fladdrar i vinden!


Skorna är från CharlieMyLove och kostar 1946 kronor.
Du hittar dem här.


Nya sandaler

Idag har jag varit ute på lite shoe shopping. Kan ni gissa vem skorna var till? :) Ja, hör och häpnad, de var inte till mig, utan till min dotter. (Som för övrigt också älskar skor. Cute!) Hon hade bara stövlar och vinterkängor, så idag tog vi med oss ett par sandaler hem. 200 kronor kostade de och märket heter Flax. Hoppas de är bra. :) Hon tycker jättemycket om dem iaf, även om hon i affären verkade mest intresserad av ett par med Spiderman. xD Men det kan nog ha berott på att de var lätta för henne att ta på sig själv. (De var alldeles för stora.) Hon tar ofta någon vuxens sko när vi är hemma, just för att det är enkelt och så klampar det så roligt. ^^



Ursäkta min pissiga mobilbild. x)


Tips: Modcloth.com - en riktig pärla!

Tänkte tipsa om en riktig godbit när det kommer till både kläder (speciellt klänningar) och skor, nämligen modcloth.com. De blandar lite retro, indie, och vintage med helt nya designs som endast säljs i väldigt liten mängd. Det finns även en unik funktion som de kallar Be the Buyer, som går ut på att besökarna får rösta på ett antal olika klänningar och de som har tillräckligt med röster för att passera över en viss gräns tillverkas och säljs.

Älskar verkligen den här sidan! Oavsett om de har saker som jag aldrig skulle sätta på mig eller inte, så blir man så glad av att bara titta. Det är så skumt och samtidigt så otroligt charmigt att jag helt enkelt inte kan låta bli! :D Inte superduperdyrt heller, även om det inte är billigt precis, men det känns ändå värt det. Jag plockade ut några olika skor som samtidigt representerar sidan ganska bra, men gillar ni dem inte så kolla ändå! There is a lot more to it. Kan dock varna för att saker tar slut fort, riktigt fort! (Ni ser ju hur snabbt flatsen gick!) Men har du lite tur är det ingen fara, det går nämligen fylla i sin mailadress så uppdateras man direkt när de får in skorna på nytt! :)


Hop to it wedge: Ny idag! 275 kr
Kabuki heel (från Irregular Choise): Ny igår! 1060 kr
Bow'n Places heel: Ny igår! 930 kr
Sorta Fairytale with boot: 575 kr
Check the Rain-bow flat: Slutsåld (kom in för tre-fyra dagar sedan) 235 kr
Firework flat: Slutsåld (kom in för två-tre dagar sedan) 220 kr


Bokrecension: The Shoe

Minns ni mitt lilla boktips, som aldrig fick någon recension? Från början tänkte jag bara skumma igenom den, skriva ett litet omdöme och sedan läsa den nogrannare när jag kände för det. Insåg dock snabbt att jag ville läsa igenom allt innan det blev något av det och det har jag gjort nu. ^^ Lite sent, men det fanns ingen anledning att stressa tänkte jag.

The Shoe - Best foot forward är, som jag sagt tidigare, skriven av Tamsin Blanchard. Den är helt på engelska och inte superlätt att förstå, då hon använder ganska långa snurriga meningar titt som tätt. Men man måste inte förstå allt, om man tycker engelska är lite svårt och det finns mängder med inspirerande bilder. Ibland räcker det nästan att bara läsa biltexten faktiskt, om man inte orkar ta sig igenom hela texten. (Bara man förstår vilken sko som hör till vilken bildtext, för det var ganska knepigt ibland.) Boken är uppdelad i tre kapitel, med många underkategorier, vilket gör att det är lätt att lägga den ifrån sig om man inte önskar läsa så länge. Hade dock gärna sett att den var nyare, för en del saker känns rätt gammalt. (Den är från år 2000.) Men det beror ju självklart på vad man vill läsa om. I övrigt tycker jag att det är en trevlig bok, med mycket rolig information om många olika skorelaterade saker. Vissa delar var verkligen underbara!
Av mig får den 3½ av 5 stjärnor! :)


Cute Chucks

Avslutar internationella Converse-dagen med en bild på ett par ursöta Converse jag hittat på Ebay! Vet inte riktigt om det är min stil egentligen, men gud vad gulliga dem är. Vill ha!
(Åtminstone om man tar bort prickarna..)


Det du (kanske) inte visste om Converse

Visste du att..

  • Converse startades redan 1908
  • Basketspelaren Chuck Taylor en dag kom in och klagade på skoskav och efter det blev han Converse ansikte utåt, ända tills han dog
  • Därför kallas skorna (bland annat) "Chucks"
  • Sedan 1923 har hans signatur alltid funnit med på the All Star patch
  • År 2003 tog Nike över Converse
  • Världens största samling av All Starts har Joshua Mueller, med sina 1000 par (Se bild)


Buy (RED)

Stötte på en sidan för ett tag sedan, som berättade om ett projekt som heter (RED). De kämpar för att hjälpa alla AIDS och HIV-drabbade i Afrika. Detta gör de med hjälp av en rad olika företag, som exempelvis Nike, Starbucks, Bugaboo, Apple och Converse. De har särskilda (RED)produkter där de, utan någon extra kostnad för kunden, skänker upp till 50% av varans pris direkt till Afrika.
Jag har kollat närmare på Conversen, dagen till ära, och de har några speciella Love Line-skor. (Se bild.) På dem står det I <3 ____, vilket uppmuntrar innehavaren att själv fylla i vad man älskar. Underbart personligt! Man kan också anpassa ett par converse efter eget tycke och sedan "MAKE MINE (RED)". Men till min stora besvikelse skickar de inte till Sverige. Det är däremot ett hett tips för alla som har vänner eller släkt i USA, gör dina skor, fyll i deras adress och låt dem sedan skicka hit skorna till Sverige!

Take action, buy (RED).


Internationella Converse-dagen



Gissa vilken dag det är idag
? (Tydligen, vissa hävdar annat. x) Det är Internationella Converse-dagen! Har ni traskat runt i sådana idag? :) Det har jag, även om det inte riktigt berodde vilken dag det är. Älskar mina slitna svarta, vad har ni för några?

Hot pink - Barbie edition

Såg på blogg.ses förstasida att någon hade "snott stilen" från Barbie. Jaha, gulligt, tänkte jag och fortsatte med mitt. Jag är inget större fan av rosa liksom. ^^ Tänkte visa lite prov på andra skor jag hittat på sidan jag nämnde igår, när jag insåg att jag hittat tre trevliga skor i just rosa! xD Så why not, vi kör på Barbiestilen här med!


Vi börjar med casual Barbie för $19. Det är prisvärt, roligt och yes, man kan gå på stan i dem!
Mittenbilden bjuder på någon slags Malibu Barbie på fest. ^^ Kanske inte det vackraste jag skådat (kanske skulle de vara snyggare i en annan färg, vilket finns) men jag gillade hur de hade lagt volangen i fram. $19 för de här också.
Det tredje paret måste vara attitude Barbie! De är lite dyrare, $24.60, med de har verkligen något extra. Gillade dem i brunt också, rosa blir nog egentligen lite too much för den här skon. Men det är väl en del av charmen, right? ^^



Alla skor kommer från gojane.com.


Ballet boots & skofetish

Har fått kritik förut för att jag tydligen visar upp många "konstiga" skor (?) och hör och häpnad här kommer ett till par! ^^ Satt härom kvällen och kollade igenom lite sidor med riktigt extrema "fetish-skor". Vad tycker ni om sådana kära läsare? :P Förväntar mig inget vidare positivt gensvar, men personligen tycker jag de är intressanta! Nej, jag blir inte tänd på skorna, jag har inte den fetishen. Men jag tycker de är vackra och jag kan tänka mig känslan av att ha på sig ett par sådana skor. Därför skulle jag mer än gärna utöka min skogarderob på det området, för jag tror att jag kommer att känna mig sexig helt enkelt. :)

I vilket fall, mina ögon föll för dessa ballet boots från Odium. Så oskyldiga och söta och samtidigt så väldigt kinky, I like that. Det är så uppenbart att de är gjorda för sexuella tillfällen (man kan ju knappast gå några längre sträckor i dem x) och även om man inte vill det så tror jag de kan vara grymt läckra att använda för något photo shoot eller två. Lite väl dyrt med 1189 kronor dock. Dessutom vet jag inte riktigt om de passar mig egentligen, jag gillar en mer powerful stil och vill vara så bunden. (Höhö, ursäkta ordvitsen.)
Aja, tyck vad ni vill gott folk, det ska bli spännande att se om någon vågat lämna en kommentar! :D





Ber om ursäkt för att inlägget blev så pass sexuellt, men det här är en skoblogg och ämnet skofetisher hör faktiskt hemma här. Till viss del åtminstone. Har dock försökt hålla det så clean som möjligt, med tanke på mina unga läsare.


Tips - Ta det ett steg längre

På modette.se tipsar de för tillfället om 14 heta klackar. Det var inget för mig direkt, men jag tänkte ändå passa på att komma med ett litet tips. De första skorna som visas är dessa Vagabondskor för 600 kronor.



Varför inte löpa linan ut och ta de här från gojane.com för $22 istället?



När det gäller skor är det bara att satsa, alldagliga skor blir osynliga och försvinner i mängden.
Så ta dessa himmelsblå till nya höjder! :)


Följ min blogg!

Suck, har jobbat halva dagen med en ny header och så blev det helknas ändå! Den blev så liten liksom, fyller inte ut alls. Tror i och för sig att det kan bero på photobucket (laddade upp den där för att få koden) för innan den hamnade där var den minsann mycket större. :o Aja, jag hatar sånt här, så ni får väl leva med den ett litet tag tills jag orkar göra något åt det. Ska försöka få till en bloglovin-knapp också och lite sånt dessutom. Men jag kan inte sånt och det är såå trist dessutom. x)

Kan ju för övrigt passa på att berätta för alla att man kan hålla koll på mig genom att bli vän med mig på bilddagboken, om man nu inte har lust att följa mig via bloglovin. Dessutom kan man alltid maila mig på [email protected] om man skulle vilja det. :)

Ont när du går i högklackat?

Undviker du att gå i högklackat för att det helt enkelt gör för ont? Då har jag ett tips till dig, fot-stretching! Ta tre till fem minuter åt att sära på tårna så mycket du bara kan och sedan slappna av. Sträck på foten, slappna av igen och gör några cirklar åt både höger och vänster. Musklerna i både fötter och vader har nu fått lite uppvärmning och det kommer göra mindre ont att låta dem vandra runt i höga klackar! :D

Kanske ska tillägga att jag inte provat detta själv ännu, men jag lär definitivt gör det förr eller senare! Tror verkligen det kan hjälpa mot den där stela känslan som infinner sig efter ett tag, så det ser jag verkligen fram emot att slippa. ^^

Skönheter & odjur och både är lika dyra i drift

För ett tag sedan skrev jag om några väldigt dyra skönheter från Net-A-Porter.com. Men det finns inte bara snygga skor som kostar skjortan, utan det finns en hel del fula också och det tycker jag är lite roligt. Vilka är egentligen köparna och varför är de villiga att betala sådana summor, brukar jag fundera över. Nu är det naturligtvis så att smaken är som baken, så därför tänkte jag passa på att fråga er läsaren vad ni tycker om dessa skor? :)


De är från Maison Martin Margiela och kostar hela €788.80 styck! (Finns att köpa hos Net-A-Porter.com.) Hade de kostat mig en hundralapp kanske jag skulle kunna tänka på, de är inte det fulaste jag sett liksom. Men på hemsidan ser de ut att sitta lite lustigt och dessutom ser de ut som jättestora bakverk. Typ maränger! Det är vad jag ser framför mig. ^^ En med hallon och en naturell. Mumsigt.

Late night snack

Funderar allvarligt på att dissa chips med dipp och gå och steka mig en hamburgare istället. ^^
Det här är awesome!


Citat från någon som verkligen är addicted 2 heels..

Speaking of Mrs Beckham, jag har hittat några citat som verkligen visar vad hon tycker om att tvingas använda något annat än högklackat.
 - I beyond hate ballerina flats. I can't walk in them. Unless they're on a ballet dancer doing ballet, I just don't get it. I love heels. I hate my feet - they are the most disgusting thing about me.
- I’d love to go to the gym, but I can’t get my head around the footwear.
- I just can’t concentrate in flats.

Så inte nog med att skorna får henne att hata sina fötter, (Jag menar, de ser ju inte bättre ut nu när de blivit helt konstiga. Se dem här.) hon kan varken koncentrera sig eller gå på gymmet på grund av dem? Är det bara ursäkter eller är hon verkligen ordagrant ett fashion victim? (Hon erkänner dock att hon alltid går i flip flop när hon är hemma, för David gillar henne bäst naturlig och osminkad.)
En sak är säker i alla fall, Posh är helt klart addicted to heels! ;)

Kändisvärldens fulaste fötter

Företaget Scholl (ett märke känt för sina fotriktiga och bekväma skor) har gjort en undersökning där de visat ett gäng bilder på olika fötter för ett okänt antal personer. De skulle i sin tur rösta fram vilka fossingar som var fulast. Vinnaren, med hela 67%, blev Victoria Beckham, som efter många års användande av endast högklackade skor nu har missbildade fötter. Enligt undersökningen tycker de som röstat att hon faktiskt har så fula fötter att hon borde opereras. Detta har även kommit på tal på andra håll, då Beckham lider av dessa "bunions" som det kallas på engelska. Nyheter från i februari visar dock på att även om hon fortfarande vägrar opereras så har hon nu gått över mer och mer till vanliga skor.


Är det verkligen inte dags att satsa på en operation ändå Victoria?

Kanske borde Posh prova dessa skor istället, sommarfina sandaler från Scholl. Kan man inte ge upp de högklackade och ändå vill kombinera det med ett så fotriktigt alternativ som möjligt kan man ju annars välja de här. Båda paren kommer från Brandos.se.


De är här! :D

Igår hämtade jag hem ett paket med en snygg låda i..



Jag öppnade lådan och kan ni tänka er, där i låg ett par av de underbaraste skor jag sett!



Det var dock svårfotade små rackare, så verkligheten överträffar denna med hästlängder. Vilken lycka! :D

Ni läsare som hängt med ett litet tag kanske känner igen dem, har skrivit om The Unicorn Princess Heels (eller Michelle som de egentligen heter) hela två gånger förut faktiskt. ^^ Som ni ser på skokartongen är de designade av Jeffrey Campbell och köpta på solestruck.com. Har sagt det förut och jag säger det igen, vill ni ha dem så får ni vara snabba! :P Rätt storlek och rätt färg kan vara svårt att hitta, men ett tips är att kolla efter en storlek större än vad ni brukar, det behövs verkligen! Det tog jag efter att ha läst kommentarer om dem och mina sitter perfekt. :D
Har fått frågan förut om hur mycket de kostade. Jag minns inte exakt, men jag tror det var 1050 kronor ungefär. Men jag fick betala ytterligare 260 kronor när jag hämtade ut dem på grund av moms och för att posten tar 80 spänn för "momshantering". (Plus moms på det dessutom!) Det verkar dock som jag sluppit att betala tull. Knasigt men bra! ^^


Alexander McQueen - "leather jacket heels"

Har ni sett dessa godbitar av Alexander McQueen? (Han som för övrigt har gjort några av Lady Gagas originella skor.) Jag älskar dem verkligen! De påminner om en läderjacka och dragkedjan på sidan gör verkligen skorna ännu hetare. (Tycker den lilla "dragkedje-trenden" som råder är underbar, jag är helsåld!) Ska man klaga på något är det möjligen den lilla döskallen, den känns onödig och lite b och definitivt inte lika classy som resten.
Skorna finns att hitta på net-a-porter.com och de är inte billiga direkt. Hela €620 får du hosta fram, vilket motsvarar nästan 6000 kronor. Lite för mycket för min smak (och min plånbok!) men dreggla lite måste man ju få göra ändå. ;)


Världens dyraste skor - top 10

Har du någonsin undrat vilka världens dyraste skor är? Det har jag! ^^ Alltså beslöt jag mig för att ta reda på detta. Det var dock svårare än vad jag trodde för olika sidor säger olika saker, men en sak kan jag säga med största säkerhet. Skorna är gjorda av Stuart Weitzman och de är verkligen inte billiga! Kanske för att de är beströdda med mängder av diamanter.. ;)

Vissa påstår att skorna på bilden, Stuarts tolkning av "the Ruby Slippers" från The Wizard Of Oz, är världens dyraste skor. Men efter dem har en rad dyrare skor tillverkats och när den ena sidan påstår att det är de äkta Ruby Slippers som är världens dyraste skor, påstår en annan att det är ett par av Weitzman's Rita Hayworth Heels som ligger i topp.
Vilka det än är så föreslår jag att ni klickar på länkarna, kollar på topp tio och tror vad ni vill! ^^ Njut av en kavalkad av överdådiga lyxskor, där det inte bara finns Ruby Slippers utan även skor från en prins och Nikes med diamanter!


Nyheter på Brandos

Hej igen, sorry för det lilla bloggavbrottet. Hade lite annat för mig och dagen slutade med hemskt migrän instället för blogginlägg. Inte vad jag hade planerat om vi säger så.
Anyway! Har ni sett nyheterna på Brandos.se? :) Den här veckan har de fått in två helt nya märken, CaféNoir och Loint's. Det är inget som jag personligen älskar, men jag gillar ändå lekfullheten som finns i CaféNoirs sandaler. (De borde ni kolla på alla sandal-fans! ^^)
Loint's vet jag inte riktigt var jag ska säga om i ärlighetens namn. Även om de försökt linda in det och kalla dem tidlösa, så är och förbir de ändå riktigt tråkiga. Men å andra sidan ser det ut att vara bekväma skodon med lite kvalitet och bara för att jag inte gillar dem betyder det ju inte att någon annan inte gör det. :)


Okej, sorry about the picture folks! Den blev liten, ska försöka göra bättre ifrån mig nästa gång. ;)


Citat - Madonna

Ett mycket känt och välanvänt citat som kommer från ingen mindre än Madonna, får stå som dagens första inlägg:
(Manolos are) "as good as sex and they last longer".

(Ibland påstås det till och med att hon har sagt att de är "better then sex, because they last longer". Vet inte riktigt om jag vill hålla med där, kan man ens jämföra de två? Men nu har jag ju inga Manolos heller.. x)

Där vaknade hjärnan till liv, eller hur? ^^
God morgon på er! :)

A hint of color

Nu har jag hittat ett ännu bättre exempel på det jag sa om skor och färg förut! (Kom på att jag nog vara lite för snabbt med att älska de från Friis & Co, (se bild här) tån föll mig nämligen inte på läppen nu när jag tittat lite noggrannare.) Tycker dessa är grymt snygga, gosh vilken vacker färg! På hemsidan ser det dessutom ut som att den skiftar lite beroende på ljus, kan den här skon vara ett alternativ till den lilla svarta?
Vad tycker du? :)




Förresten, du har väl inte glömt att rösta? :D


Färg eller inte färg, det är frågan!

Jag har berättat förut att jag gillar skor som syns och blir glad av mycket och starka färger. (Dock inte på kläder, så det är kanske därför jag behöver skodon som talar lite extra. ^^) Är jag ensam om detta? Nej, jag tror inte det, inte egentligen. Men hur kommer det sig då att så få vågar visa upp sig på stan i exempelvis neongult? Det är ju bara skor, ha lite kul med dem och låt dem stå ut! :D
Även om man inte vill klä sig i något så extremt som neongult kan man kanske se om det man vill ha finns i något annat än svart. Ta brunt, grått eller varför inte mörklila som jag visade i förra inlägget. Det är fortfarande diskret, classy och passar fortfarande de flesta och det mesta.

Så det blir mitt tips till dig: tänk på det nästa gång du handlar skor! ^^


Friis & Company - Eja

Jag är inget större fan av volanger på skor och har därför lite svårt för många populära skor just nu. Men nu har till och med jag hittat ett par jag skulle kunna tänka mig! ^^ Eja från Friis & Company har en underbar lila färg och volangerna är väldigt diskreta. Jag har hittat dem på chique.se där de ursprungligen kostar 1049 kronor. Nu är de dock nere på endast 399 kronor, vilket kap!


Tävling!

Jag blev en av finalisterna, snälla rösta här! :)

Jämförelse - sommarfint hos H&M, Ellos & La Redoute

För ett par dagar sedan kom det hela tre olika kataloger till vår brevlåda. H&M, Ellos och La Redoute tyckte att vi skulle kolla in deras vår/sommarutbud och jag tänkte att varför inte jämföra vad de har att bjuda på när man ändå har allt uppe samtidigt. Eftersom det bara var små kataloger så gav det mig inte så mycket (jag kollar ju bara skorna i princip!) så därför gick jag även in på deras hemsidor och jämförde lite. Där valde jag ut de två enligt mig mest passande sommarskorna.
(Kan inte säga att jag personligen älskar alla, men jag brukar ju å andra sidan inte dela allmänhetens uppfattning när det kommer till vilka skor och kläder man "ska" ha.. ^^)
Här är resultatet! :)

H&M:
Båda paren jag valde är som ni ser ballerinaskor. Finns det något som känns mer somrigt än pigga, färgstarka skor? ^^ Allt känns så enkelt med ballerinaskor, de är lätta och funkar till det mesta. And they are soo cute! I love it. :D

Blommiga ballerina: 129 kr
Gula ballerina (finns även i vitt, svart och lila): 129 kr


Ellos:
Tänk er dessa paren till ett par solkyssta ben, behöver jag säga mer? ;)


Sandaler med nitar: 499 kr

Gladiatorsandaler: 349 kr


La Redoute:
Hade svårt att hitta två sommarskor jag var nöjd med först, men jag tror ändå det gick ganska bra till slut. Ett tips! Kolla det här halsbandet som matchar flip flopsen. Ha det till en lång böljande klänning och vips så lär du vara snyggast på stranden. (Sug på den ni alla modenissar som tycker jag skriver för lite om sånt! ^^)

 

Flip flop: 249 kr 


Ballerinaskor med band: 179 kr



Summering:
H&M: De hade minst sortiment, men jag tyckte trots allt att de har gjort ett bra jobb med det lilla de har. Dessutom är det väldigt prisvärt och de blommiga skorna är gjorda i 100% ekologisk bomull, det gillar vi! Önskar dock att de gör om hemsidan, det är ju jättesvårt att se något.
Betyg: ++++ (av fem)

Ellos: Störst sortiment, men det känns ändå inte som de lyckades speciellt bra. Allt var ganska dyrt och av kommentarerna att döma brast det i kvaliteten lite här och var. Åtminstone på det första sandalen jag visade.
Betyg: ++ (av fem)

La Redoute: Ganska litet utbud här också, bara sju par pumps! Men det jag hittade tyckte jag om och det var bra priser. Dock så har La Redoute fått utnämningen för dagens fulaste skor. (För 899 kronor dessutom!) Kolla här.
Betyg: +++ (av fem)

Payback time

Jag tänkte faktiskt göra lite gratis "reklam" här och berätta lite kort om säljaren jag skrev om i förra inlägget. Det känns rätt schysst att ge honom det tillbaka i alla fall. (Inte hört storyn? Kolla länken ovan.) Han säljer skor på Tradera och antagligen även på ebay och andra ställen, både på auktion och till fast pris under nicknamet movdone.mode.
Killen är inte särskillt bra på engelska och kan vara lite svår att förstå och hans produkter är inte alltid av bästa kvalitet. Kollar du noga lär du hitta någon liten skavank, men det gör man väl antagligen med en hel del skor ur en vanlig affär också. Eftersom det dessutom tar en stund att skicka dem ändå från Kina (tror det är därifrån de kommer åtminstone) så tar det lite längre tid än vanligt.
Trots detta är jag nöjd med de tre par jag har för tillfället och jag ser fram emot ett par till! Han har varit så väldigt service minded, trevlig och försökt sitt allra bästa för att tillfredsställa kunden och det tycker jag att man ska ha en elogé för! Så jag ber om ursäkt till alla läsare som fick ta del av min lilla reklamsnutt, men som jag sa innan så känns det bra för mig att ändå ha gett honom något tillbaka. För jag har inte varit annat än nöjd än så länge. :)


And by the way, jag behöver fortfarande hjälp att välja! ^^

Tänk vilka snälla människor det finns

Ibland har man tur! Kommer ni ihåg inlägget om de nya skorna jag köpte, där det ena paret kom fram med ett trasigt spänne? Jag har varit i kontakt med säljaren och vi har pratat om hur vi ska lösa det, för de har nämligen inga sådana skor kvar. Idag fick jag det bekräftat, jag får välja vilka andra skor jag vill så skickar de så fort jag bestämt mig! Helt gratis! Så schyssta är minsann inte alla på Tradera, det kan jag lova. De flesta skulle nog hävda att skon går att använda även utan spännet (vilket den gör!) och eftersom de inte har några kvar hade jag nog på sin höjd fått lite rabatt på något annat par. Därför tycker jag att det är himla gulligt av honom att skicka ett helt nytt och valfritt par istället! :)



Från början tänkte jag ta de här underbara blå skorna (jag gillar färg!) men sedan fick jag reda på att de inte hade dem i min storlek. rackarns, han brukar annars ha i princip alla skor i storlek 36-39.
Så nu står det mellan de här två paren istället:



Suck, nu kan jag inte bestämma mig längre. Älskar färgen och formen på båda (jag har faktiskt inga vita skor heller, så det passar ju in fint i "samlingen") men ingen av dem känns riktigt 100%. Är inte säker på att jag älskar "prickarna" på nummer ett men å andra sidan är tvåan lite trist, vilket betyder att det finns både plus och minus med båda. Usch, fånigt att vela kanske, men jag vill ju inte ta ett par skor jag sedan aldrig använder även om de var gratis!

Så hjälp mig lite. Vilka skulle du valt? (Och varför! ^^)

Five fun (shoe)facts!

Har förberett ett långt inlägg åt er, men jag orkar inte ta det just nu. Försöker få upp det imorgon förmiddag om dottern tillåter det. ^^ Nu får ni hålla till godo med lite gammal hederlig sko-fakta. Visst du att..

  • Mellan år 1000 och 1400-talet var det modernt för européer att ha spetsiga skor.
  • På 1600 och 1700-talet, i Europa, var alla klackar röda.
  • Där var det ingen skillnad på skor för kvinnor och män ända fram till 1700-talet.
  • Hundra år senare kom man på att anpassa skorna efter om det var en höger eller vänsterfot, vilket gjorde dem bekvämare än någonsin. Genombrottet gjordes i Philadelphia.
  • De första bootsen som gjorde speciellt till en kvinna designades på 1840-talet, till ingen mindre än den engelska drottningen Victoria.




Fakta från factmonster.com, om jag inte minns helt fel.


Copycats - vad tycker du?

Vad tycker ni om hela den här grejen med att näst intill kopiera en hel sko som en känd designer har gjort? Jag tycker att det på ett sätt är en schysst grej att låta den stora massan kunna ta del av saker som de riktiga modelejonen annars skulle ha ensamrätt på. (Trots att de bara gör det för att tjäna pengar och inte för att vara snäll egentligen.) Men ibland tycker jag verkligen det går för långt!
Ta Balmain-skorna som exempel. De blev it-grejen att ha, men till det ouppnåeliga priset kunde vi vanliga människor bara sucka och längta. Tills alla kopior kom naturligtvis. Det var inte skor som bara var inspirerade av dem heller, utan verkligen rena rama kloner! Inte har de försvunnit än heller, utan det är fortfarande en mindre översvämning ute i affärerna. Suck, har inte folk tröttnat snart? Visst, Balmain-skorna är snygga, men nu kanske det är dags att gå vidare?



Måste du också titta två gång för att se vilken sko som är vilken? (Balmain är högst upp och det är Steve Maddens Brigght under.)

Jag tänkte passa på att ge alla Jimmy Choo-fans ett litet budget-tips, när vi ändå håller på. Love Label har nämligen gjort ett par skor som direkt fick mig att tänka på Keenan, (se bild nedan) som i mina ögon är ett par riktigt vackra skor med smakfull design. Sandaletten som Love Label har gjort håller inte samma klass, känsla eller kvalitet, men det kanske är priset man får betala för copycat-grejer?
Nej, här hade jag definitivt sparat som en idiot och köpt Jimmy Choo'sen istället. Eller bara struntat i det totalt.



Det är väl ganska uppenbart vilken sko som är vilken, även om man inte har den blekaste om vem jimmy Choo är över huvud taget.

Om företagen nu tvungen måste göra kopior: sno inspiration är okej, men lägg av med klonförsöken!
Och gör inga fula kopior i dålig kvalitet, det är ju för sjutton bara pinsamt och respektlöst.


Tips - Den lilla svarta

Fick en kommentar med frågan om jag visste några bra svarta pumps, med lite tjockare klack och utan peeptoe. Precis innan jag skulle börja skriva ett inlägg såg jag att hon redan hittat de perfekta skorna. Men nu kör jag på ändå, för alla garderober behöver även skovärldens lilla svarta.


Om man fick välja, vem skulle inte ta Louboutins tidlösa små svarta? För mig känns det verkligen som de ultimata skorna i ett sånt här sammanhang! Det är så vackert, det är så klassiskt och trots att de någonstans påminner om bara ett par vanliga svarta skor så är det just det de inte är. (Och alla vet det dessutom.)


Men, det handlar om den lilla svarta för oss vanliga dödliga här! Därför tänkte jag börja med denna prisvärda och funktionella sko. japp, den är ungefär lika tråkig som den låter, men ibland blir det bäst när man bara låter den lilla svarta vara just så. :) Så ta en titt på Halens, de kostar endast 299 kronor.



Inte så förtjust i att handla på internet? Din sko har ett par svarta pumps för 499. Lägger du på en extra hundralapp får du dem med peeptoe och hägre klack + platå.



Har du för lite pengar för ett par riktiga Louboutins, som de jag visade längst upp? Inga problem, Tradera är något för dig! Inte i toppkvalitet kanske och säljarens engelska är rätt dålig, men för det oslagbara priset 199 kronor kanske man kan tumma lite på reglerna. (Dessutom är han väldigt hjälpsam och trevlig på så sätt.) Fråga så kan du både välja storlek och ibland även färg!



Söker du en sko med lite lägre klack att dansa hela kvällen i? För 399 kronor kan du få dessa hos Brandos. En lågmäld sko som passar alla tillfällen, samtidigt som den är vackert blommig på insidan. Precis så man vill känna när man sitter på en stel släktträff, neutral på utsidan men samtidigt inspirerad och kul på insidan!



Är du inte riktigt nöjd med bara den lilla svarta? Du kanske vill glittra lite extra? Brandos bjuder även på denna mer partyorienterade sko för 699 kronor.



Sist ut är ytterligare en prisvärd sko från Halens. 299 kronor får du ge för den här upp-piffade lilla söta saken. Komplett med rosa klack och allt! ^^


Vilken lilla svarta skulle du välja? :)
(Bortsett från CL'sen kanske man ska säga.. ^^)

United Nude - hiss eller diss?

Vad tycker ni om United Nudes skor? Personligen så har jag lite svårt för dem. Jag gillar lite konstiga och originella skor som ni kanske märkt, men deras kreationer faller mig faktiskt inte i smaken. Dessutom är de galet dyra! :o 1849 kronor för sandalen (som för övrigt fanns hos Brandos innan den blev slutsåld) och 1799 för badrocks-skon. (Jag har döpt dem till det för jag tycker materialet påminner om det man har i just badrockar. ^^) Jag gillar de rena men samtidigt innovativa linjerna i sandalen och den djärva färgen på stövletterna. Men herregud, inte skulle jag betala så mycket pengar för dem ändå! Hade jag fått båda paren för typ 100 spänn hade jag väl kunnat tänka på saken, men let's face it, de är trots allt rätt fula. (Och då har jag ändå valt ut de två intressantaste United Nude-paren som jag kunnat hitta på modegallerian.se.)



EasyTone - Skorna som tränar rumpa & lår, bara du en tur runt huset går..?

Har du hört talas om Reeboks sko som tränar upp både rumpan och benen? Reebok EasyTone heter de och ger dig en ökad förbränning på hela 28% när du promenerar. Detta tack vare tre inbyggda bollar i skons sula, som gör att du måste hålla bättre koll på balansen och därför tränas du lite extra.

Alla är inte lika positiva till dessa skor. De blev kallade månadens hälsobluff på kostdoktorn.se och jag vet faktiskt inte vad jag ska tro riktigt. Jag menar, det gör kanske någon liten skillnad ändå, det låter ju ändå ganska logiskt? Dessutom stör det mig att kostdoktorn inte ger några klara anledningar till varför det inte skulle fungera. Men i slutändan skulle jag nog aldrig spendera cirka 1000 kronor på ett par sådana här skor, om de nu inte kunde garantera mig en rumpa á la J-Lo. (Iofs, hennes rumpa är inte så snygg, jag hade nog hellre valt en annan. Men ni förstår vad jag ville komma fram till ändå! ^^)

Tror du på det här? Skorna är slutsålda hos bland annat ellos, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att de är över ett år gamla. (Aftonbladet tycker dock fortfarande att det är en nyhet, så jag tänkte att det är väl lika bra att jag skriver en rad eller två jag med. ^^,) Men några finns kvar för den (inte så) träningssugna! De snyggaste hittar du hos Stadium, de billigaste hos La Redoute och mellanvägen finns hos Team Sportia.



41-åriga och före detta supermodellen Helena Christensen är frontfigur i EasyTones reklamkampanj.


Vill ha: Purple button suit platform - Paul Smith

Paul smith tänker du, han gör ju knappt damskor? Nej, men en har han lyckats med iaf! ^^ Tyvärr har jag bara hittat den hos koodos.com och de skickar inte till Sverige än så länge. (Har till och med mailat och bett dem, men jag fick något uselt svar tillbaka.) Originalpriset ligger på £469, (!!!) men koodos pris ligger på "endast" £185.
Men skon är gorgeous iaf, älskar den lila färgen! Att han har lekt med skon på ett sånt sätt att den påminner om en suit tycker jag gör den vackert maskulin, samtidigt som ingenting är mer feminint än ett par högklackade. Det blir en lek och en dragkamp mellan könen, men jag måste nog säga att det är kvinnan som vinner eftersom det är våra fötter som finns däri.
Klacken är inte riktigt min grej dock, för hård, plastig och industriell på något vis. Där kunde han valt en mer "normal" klack, möjligen med lite hårdare framtoning för att få det att gå ihop med resten.


De är mina! :D

Efter mycket om och men är de mina! :D Skorna jag berättade om för ett tag sedan, the Unicorn Princess Heels, är det jag pratar om. De var galet svåra att få tag på kan jag tala om. Det blev mycket googlande i jakten på att hitta rätt storlek, rätt färg och dessutom till lägsta möjliga pris. Vilket inte blev speciellt lågt ändå, heh..
Tog dem dock inte i guld som jag visat innan utan i pewter (samma färg som på bilden) och det blev ingen peeptoe, utan hel tå. Jag gillar ju egentligen inte peeptoes så mycket över huvud taget, men i det här fallet hade jag nästan valt dem ändå om de funnits i min storlek och färg. Att jag valde den stålgrå/silverliknande färgen i stället för den guldiga (de finns i svart, svart lack och nude också, men det kändes lite väl trist för ett par sagoskor) berodde på att guldiga skor kan se så väldigt.. Cheap ut på något sätt. Jag vet inte, hade ett bättre ord för det förut, men det minns jag såklart inte nu. x) Dessutom verkar färgen variera en del mellan olika bilder och pewter kändes därför lite säkrare än guld. När man ger över tusen spänn för ett par skor (och inte kan lämna tillbaka dem hur enkelt som helst) då vill man ju bli ordentligt nöjd!

Nästa span är, hör och häpna, från Paul Smith. I'll probably show you later!



Jag är med och hoppas på att bli uttagen till veckans blogg hos en tjej som heter
Hannah.
Ta en titt och var med du också! :)


Hiss eller diss - konstiga klackar

Vad sägs om dessa konstiga klackar jag hittade på Tradera? Unika grejer i all ära, men de såg så plastiga och fula ut, så jag tror inte de är något för mig. Men hade det varit lite bättre kvalitet och snyggare sko i övrigt kanske det hade funkat. Eller vad tror ni?

Sjöjungfruklack - hiss eller diss?


RSS 2.0